Mindannyiunk ügye 

Bűnmegelőzés

A KBA bűnmegelőzési támogató műveletek tervezésére és végrehajtására, valamint az ezzel kapcsolatos kutatások és elemzések elvégzésére keltette életre a Bűnmegelőzési és Védelmi Információs Szolgálatot.

Már a KBA megalakulásakor fontos szerepet szántunk a Belügyminisztériummal történő hosszútávú együttműködés kialakításának, és a Nemzeti Bűnmegelőzési Stratégiában, valamint az Emberkereskedelem elleni nemzeti stratégiában meghatározott célok érdekében tett közös erőfeszítéseknek.

Céljaink között szerepel olyan intézkedések és beavatkozások sorozatának kezdeményezése és lebonyolítása, amelyek Magyarország területén hozzájárulnak a bűnözés mennyiségi csökkentéséhez, és az állampolgárok biztonságérzetének javulásához.

Küldetésünk, hogy információs támogatást nyújtsunk a rendvédelmi szerveknek, a helyi hatóságoknak, önkormányzatoknak, segélyszolgálatoknak, intézményeknek és civil szervezeteknek. Munkájukat kívánjuk segíteni speciális szaktudásunkkal és tapasztalataink átadásával, belső és külső kommunikációs anyagok megtervezésével, országos és helyi bűnmegelőzési programok szervezésével és lebonyolításával, valamint előadások és képzések megtartásával.

Az elmúlt időszakban cégvezetőknek, kormányzati tisztviselőknek és rendvédelmi vezetőknek egyaránt számos nyílt szimpóziumot szerveztünk. Valamint szakértőinkkel zártkörű előadásokat tartottunk többek között a Brit Nagykövetségen és a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészségen is. 

Továbbá küldetésünknek megfelelve, kiemelten fókuszálva az ifjúságra, több mint száz bűnmegelőzési előadást tartottunk kelet-magyarországi iskolákban.  


Emberkereskedelem elleni fellépés

Közösen az emberkereskedelem ellen

Az emberkereskedelem a szervezett bűnözői csoportok által elkövetett legsúlyosabb bűncselekmények közé tartozik.

Az emberkereskedők hatalmukkal és erejükkel visszaélve, erőszakot, megtévesztést, vagy zsarolást alkalmazva prostitucióra, szexuális cselekményekre, ház körüli munkára, vagy koldulásra veszik rá áldozataikat. Az áldozatok általában gyermekek és kiszolgáltatott felnőttek, akiknek a kiszolgáltatott helyzetükből  nagyon nehéz a menekülés. 

Tudjon meg többet! Olvasson tovább...