Kik vagyunk mi?

Tudjon meg többet a KBA-ról!

A Közérthető Biztonságért Alapítvány (KBA) Közép-európai Biztonsági Képzési és Kutatási Központ 2018-ban többek között azzal a céllal jött létre, hogy a védelmi kutató és oktató tevékenysége mellett- elsősorban az ifjúságra fókuszálva - bűnmegelőzéssel, emberkereskedelem elleni fellépéssel, és áldozatvédelemmel kapcsolatos országos programokat indítson.

Már a megalakuláskor fontos szerepet szántunk a Honvédelmi Minisztériummal és a Belügyminisztériummal történő hosszútávú együttműködés kialakításának, és a Nemzeti Bűnmegelőzési Stratégiában, valamint az Emberkereskedelem elleni nemzeti stratégiában meghatározott célok érdekében tett közös erőfeszítéseknek.

Szerveztünk egyik fő szakmai pillére a rendvédelem.

Meggyőződésünk, hogy az általunk kínált megoldásokkal és speciális szaktudásunkkal hasznos segítői tudunk lenni a társadalom fejlesztésén, az ország védelmén; a közrend és a közbiztonság fenntartásán; a bűnmegelőzés hatékonyabbá tételén munkálkodó állami és társadalmi szerveknek, szervezeteknek, intézményeknek.

A KBA Közép-európai Biztonsági Képzési és Kutatási Központ vezetői, tanácsadói és munkatársai elismert szakemberek, akik sokéves tapasztalatukat a nemzet érdekében végzett speciális szolgálati tevékenység során szerezték. Szakterületüket tekintve többek között megtalálhatók köztük a hadtudomány, a biztonságtudomány, valamint a társadalomtudományok PhD. fokozatú doktorai, a bűnmegelőzés, a rendvédelem, a nemzetbiztonság, a kriminálpszichológia, a pszichológia, a grafológia, az informatikai és információs biztonság, energiabiztonság, közlekedésbiztonság, a védelmi kommunikáció, a szociológia, a piackutatás, az internetes kommunikáció, valamint a képzés-oktatás szakértői is.

A KBA bűnmegelőzési támogató műveletek tervezésére és végrehajtására, valamint az ezzel kapcsolatos kutatások és elemzések elvégzésére keltette életre a KBA Bűnmegelőzési és Védelmi Információs Szolgálatot.